DE TENT SJTEIT

JE BENT ER TOCH ZEKER BIJ?!

TICKETS
PASSE PARTOUT – TICKETS

Het begon 12 augustus 1934 met de uitnodiging aan een aantal korpsen om een openluchtconcert te geven in een weiland aan de Diepestraat. Dit was het begin van een lange traditie, want meteen in 1934 werd besloten om het eendaagse evenement jaarlijks op de eerste zondag in augustus te houden.

De bezoekende verenigingen konden in de regel altijd rekenen op een tegenbezoek. De muziekkorpsen concerteerden in de volgorde van aankomst in Arensgenhout. Rond 16.00 uur waren alle verenigingen op de feestweide aanwezig en werd gezamenlijk een muzikale rondwandeling gemaakt door Arensgenhout. Het hoogtepunt was het dansen van de Cramignon na het laatste concert dat omstreeks 22.00 uur werd gegeven en waarvoor de laatste vereniging enkele extra marsen speelde. Ook waren er op de feestweide volksvermakelijkheden, zoals prijsschieten, ballengooien, kegelen of hengelen.

De inwendige mens werd versterkt bij een vis- en frietkraam. Daarnaast stond er ook altijd een ijscoman. Het eerste zomerfeest leverde een batig saldo op van fl 218,-. Na de ervaring van enkele jaren slecht weer, toenemende kosten, het vele werk en de veranderende behoefte van het publiek werd in 1964 besloten tot het plaatsen van een feesttent.

Het feest veranderde van Weidefeest in Zomerfeesten Arensgenhout, maar niet alleen in naam. Het eendaagse feest werd een weekend, waarbij men de eerste zondag in augustus trouw bleef. Meer dan ooit moest en kon men rekenen op de inzet van een groot aantal vrijwilligers die tot op de dag van vandaag de sfeer en het dorpse, typisch Limburgse karakter van het evenement proberen te waarborgen.

Door het publiek ontstond in 1999 de slogan ‘De Tent Sjteit’. Want als in Arensgenhout en Hulsberg de week voor het weekeinde van de eerste zondag in augustus iemand zegt “De Tent Sjteit” dan is dit voor velen de aanleiding om eens op stap te gaan. Voor anderen (het uitgaanstype) de enige voor hen als vanzelfsprekende locatie om gezellig te gaan stappen. De grijze (in zwart/wit) of gele (in kleur) afgedrukte cirkel in de achtergrond van het logo symboliseert de zon en de zomermaand augustus. De lijnen in het logo spreken voor zich. Vandaar dat ‘De Tent Sjteit’ de slogan is geworden voor het tentfeest in Arensgenhout.

DE TENT SJTEIT 2024 – 2 T/M 5 AUGUSTUS

START TICKETVERKOOP OP ZATERDAG 1 JUNI 10:00u

FRIDAY TENT’S NIGHT

TICKETS

ZAOTER-DICH & ICH

TICKETS

HOSSA AM SONNTAG!

TICKETS

MÈTZING–MAONDIG

HET HELE WEEKEND FEEST?

WEEKEND – TICKETS